Garam Masakan Kristal Qaseh |
Garam adalah salah satu komponen yang sangat penting
dalam kehidupan seharian kita -- kita tidak akan dapat hidup tanpa Garam. Tapi,
tahukah anda ada pelbagai jenis garam dalam pasaran, seperti "Refined
Salt", Garam masak (Cooking
Salt) & "Standard
Salt".
Dapatkan Gram Kristal terbaik dari Ana Edar |
Perbezaan ini tentunya memberi impak
yang besar terhadap kesihatan kita kerana kandungan additive dalam setiap
jenis garam & cara pemprosesan yang berbeza memberi kesan yang lebih besar
dari apa yang kita bayangkan!
Tahukah anda bahawa "Table
Salt" yang digunakan seharian mengandungi 97.5% sodium klorida, 2.5% bahan
kimia seperti iodin & penyerap lembapan ? (sebab itu garam yang anda
gunakan sentiasa kering, sepatutnya ia dalam keadaan basah/lembab). Ia
dipanaskan dengan suhu tinggi 1200 darjah Farenheit, yang mana suhu tinggi ini mengubah
struktur ikatan kimia garam tersebut.
Garam Kristal Himalaya - Berusia Lebih
250 Juta Tahun!
Garam ini dikenali sebagai garam paling
tulen yang ditemui di dunia. Ini kerana, garam Himalaya tidak
dicemari dengan sebarang pencemaran, mahupun toksik & terbentuk
lebih 250 juta tahun dahulu!
Garam Himalaya ini juga terkenal
sebagai "Emas Putih". Terbentuk bersama2 dengan air spring tulen
di Banjaran Himalaya, Garam Kristal Himalaya ini mengandungi KESEMUA 84 jenis komponen/elemen
yang sama seperti dalam badan manusia.
Mengandungi 84 jenis elemen, Garam Kristal
Himalaya mengandungi kebaikan seperti:
Mengawal air dalam
badan
Mengawal pH yang
seimbang untuk sel badan anda, terutamanya sel otak
Mengawal
"blood sugar health" & membantu melambatkan penuaan
Membantu
menghasilkan tenaga hiroelektrik dalam sel badan
Membantu penyerapan
zat2 makan dalam usus
Membantu kesihatan
pernafasan
Membantu sinus yang
sihat
Membantu
mengurangkan ketegangan oto (Muscle cramps)
Membantu menguatkan
tulang
Membantu tidur yang
teratur
Membantu sistem
libido
Sangat penting utk
membantu mengawal tekanan darah yang sihat
Garam Biasa Yang anda Guna Telah
Dibersihkan Secara Kimia!
Apa yang tinggal pada garam biasa
setelah dibersihkan secara kimia hanyalah Natrium Klorida iaitu garam yang
tidak natural dimana badan anda mengganggapnya sebagai elemen "asing"
dalam badan. Jenis garam tidak natural ini boleh dikatakan berada dalam setiap
makanan tin/segera yang anda makan. Jadi, jika anda tambah lebih garam dalam
makanan yang sedia ada garam, badan anda menerima lebih banyak kuantiti garam tidak natural
yang badan anda boleh proses.
Natrium Klorida yang tidak natural
memerlukan lebih banyak tenaga dari badan anda utk diproses. Jadi, badan
anda bekerja "lebih" dari yang sepatutnya dan anda sendiri
membebankan sistem badan anda.
Untuk memecahkan molekul Natrium
Klorida ini, air dari badan anda digunakan . Jadi, tidak hairanlah sel badan
anda akan kekurangan air & anda mudah merasa dahaga & bibir kering jika
makan makanan yang banyak garam (terutamanya makanan yang menggunakan garam
biasa!)
Anda Akan Mengumpul Banyak Air di
Sel Badan Jika Memakan Garam Biasa!
Dalam setiap gram Sodium Klorida yang
badan anda tidak dapat proses, badan anda menggunakan 23 kali ganda sel air
untuk meneutralkan garam tersebut! Ini menyebabkan pemgumpulan molekul air pada
sel badan anda. Air yang berlebihan dalam sel badan anda menyebabkan risiko
penyakit seperti
Selulit
Gout, Arthritis
Batu Karang
Garam Kristal Himalaya - Garam
Natural Tulen
Garam Kristal Himalaya telah terbentuk 250 juta tahun dahulu dibawah
tekanan tinggi tektonik, jauh daripada pencemaran.
Struktur unik garam ini juga menyimpan
tenaga getaran. Semua garam kristal mengandungi mineral & trace elemen, disusun dalam
bentuk "colodial" bermakna ianya sangat kecil & amat
mudah diserap oleh sel badan. Garam Kristal Natural ini tidak membebankan
badan anda, ia juga membantu mendapatkan badan yang sihat & tidak akan
menyebakan tekanan darah tinggi.
Garam Kristal Himalaya mengandungi
elemen yang setiap satunya inter-connected. Connection setiap molekul ini
menyebabkan getaran harmoni dalam setiap 84 elemen yang terdapat dalam garam
& ini dapat membantu untuk mendapatkan kesihatan badan yang baik. Garam
Kristal Himalaya adalah yang terbaik kerana:
Gred terbaik untuk
Garam Natural
Dibawah
miskroskop electron, garam kristal mempunyai sturuktur kristal yang terbaik
Dilombong dengan
tangan & dibasuh/diproses secara manual
Garam kristal imun
kepada gelombang magnetik
Garam kristal TIDAK
tercemar
Garam Himalaya vs Garam Masak Biasa
(Garam Laut)
Tahukah anda pencemaran laut berlaku setiap hari & anda menggunakan
air tersebut sebagai garam & dimasukkan ke dalam masakan? Setiap air laut
yang tercemar mungkin mengandungi merkuri, dioxin & PCB
yang boleh membawa maut jika terkandung di dalam badan.
Garam biasa VS Garam Himalaya |
Garam Kristal Himalaya, TIDAK lansung tercemar. Malah, ianya juga
mengandungi kesemua 84 mineral yang sama seperti dalam badan kita. Ia juga
mengandungi komponen kristal yang terikat secara harmoni menyebabkan ianya
mudah diserap oleh sel badan & memberi banyak kebaikan kepada kesihatan
anda.
Garam Himalaya Juga Ada Kegunaan Lain
Bukan sahaja bagus sebagai garam masakan, Garam Himalaya
juga bagus untuk kulit anda! Campurkan dalam air mandian & nikmati
kesegaran mandian dengan Garam Himalaya. Sangat bagus untuk bantu rawat
penyakit kulit seperti eczema, dan sebagainya. Ia juga boleh digunakan utk
bantu rawat ulser, gusi berdarah, dan masalah kulit yang lain.
So, memang best Garam Himalaya ni tau! Ada banyak khasiat
tak terhad utk masakan je! Memang rugi sangat kalau tak try Garam Kristal
Himalaya ni. Harga pun memang berbaloi2!
No comments:
Post a Comment
Terima Qaseh atas komen anda